Threatened (FOLYT) #2

 ~ Sziasztok! ~

Ebben a posztban elhoztam a Threatened c. Michael Jackson-fanfiction első részét. Jó szórakozást!

Üdv,
Barbi

*****1. fejezet*****

Emily

Két teljes hét telt el azóta, amióta Abigail átesett a transzplantáción. Ez az időszak számomra tele volt rettegéssel, hiszen az orvosok elmondása alapján a csontvelő-átültetés a legkritikusabb formája az ilyen típusú műtéteknek. Mint megtudtam, még egypetéjű ikrek esetében is fennáll a veszélye annak, hogy a szervezet idegen sejtcsoportként ismeri fel az újonnan átültetett csontvelőt, ezért megpróbálja azt elpusztítani - tulajdonképpen ez magának a kilökődésnek a folyamata. Azért keresnek az ilyen típusú beavatkozásokhoz minél közelebbi rokont - szülőt, testvért vagy ikertestvért -, hogy a genetikai hasonlóság miatt a komplikáció esélyét a lehető legkisebbre csökkentsék.


Abby esetében nem volt túlzottan szerencsénk, ugyanis az én vércsoportom A-s, amíg az övé B-s - tehát nincs egyezés - ezáltal nem lehettem a donor én magam. Mivel tudtommal a családunkban csak A és 0 vércsoportú emberek voltak megtalálhatóak, ezért kénytelen voltam az utolsó lapot kihúzni a képzeletbeli kártyapakliból... így kerestem meg a kislányom apját és életem legjobb kalandját, Michaelt.


Ha már róla van szó, engedd meg, hogy meséljek az ő dolgairól is egy kicsit. A férfi azóta, amióta megtörtént a beavatkozás, szabadidejétől függően annyiszor látogatta meg a kislányt, ahányszor csak lehetősége volt rá. Nem kérdezősködött, nem árasztott el kínosabbnál kínosabb megjegyzésekkel, csak bejött a kórházba és Abigail mellett volt. Bevallom, rengetegszer könnyet csalt a szemembe, ahogy azt az édes, cserfes kislányt próbálja jobb kedvre deríteni, ugyanis Abby nagyon szomorú volt amiatt, hogy ágyhoz van kötve addig, amíg teljesen fel nem épül.


Ezen időintervallum alatt azonban voltak nehezebb pillanatok is. Egyik éjjel arra keltem fel - ugyanis előző este bent aludtam a kórház szülőknek fenntartott vendégszobái egyikében -, hogy hangos vijjogás töri meg a klinika mindent beborító csendjét. Mivel volt egy nagyon rossz előérzetem, szinte kiugrottam az ágyamból, majd lélekszakadva kezdtem el rohanni a kislányom szobája felé. Abban a pillanatban, ahogy megláttam a helyiségbe özönlő, szakorvosokból, specialistákból és ápolókból álló csapatot, összecsuklottam. Mindezek ellenére kitartóan kezdtem el mászni a kórterem felé, ugyanis tudni akartam, mi történik a lányommal.


- Elnézést, magának nem szabadna itt lennie - nézett rám egy szigorú tekintetű nővér. Arcáról a megértés, együttérzés és aggodalom furcsa, drámai egyvelege tükröződött vissza, melynek hatására tudatosult bennem, hogy itt bizony nagy a baj.


Nagyjából hét perc kellett nekik ahhoz, hogy megoldják a problémát, amit én súlyos, hosszú óráknak éreztem. Amikor a főorvos kilépett az ajtón, rögtön megrohamoztam.
- Mi történt? Hogy van? Életben van? Fel fog épülni? Kérem, mondja, hogy igen!
Kérdéseim kereszttüzében szerencsétlen ember hirtelen azt sem tudta, melyik világon van. Kellett neki legalább két perc, mire agya felfogta, mi történt, de ezután nem teketóriázott és belefogott a magyarázatba.
- Nos, Ms. Sanders, mint tudja, a lányánál nagyon nagy kockázat áll fenn az újonnan átültetett csontvelő kilökődésére. Mivel a betegség eléggé előrehaladott volt, mielőtt megtörtént a beavatkozás, ezért...
- Doktor úr, kérem, térjen a lényegre - néztem rá fájdalmas tekintettel ujjaim tördelése közepette. Az orvos csak felsóhajtott.
- Nézze, nem tudom, mennyi esélye van a túlélésre. Most esett át egy komoly transzplantáción, emellett összeomlott a keringése, ezért nem tudok biztosat mondani. Sajnálom, de lehet, hogy a legrosszabbra is fel kell majd készülnie.
- Nem, az nem lehet - suttogtam magam elé halálra vált arccal. A doki mellkasomon összefont karjaim egyikére tette nagy kezeit, majd bátorítóan megszorította azt. Könnyes szemmel néztem fel rá, megköszöntem neki, amit tett és elindultam Abby szobája felé.

Az emlék a mai napig könnyeket csal a szemembe. Emlékszem, amikor elmondtam Michaelnek, mi történt, elsírta magát. Csak állt ott, a szoba ajtaja előtt, és arcát a kezébe temetve hagyta, hogy könnyei utat törjenek maguknak, nem törődve azzal, hogy ki láthatja ilyen állapotban. Attól a szörnyű éjszakától számítva Abigail két teljes napig lázas volt, mi pedig úgy aggódtunk érte, mint még soha.

Azóta - csodával határos módon - minden rendben van, Abby fokozatosan épül fel a leukémiából. Egy valami azonban végképp nem hagyott nyugodni: Miért nem kérdezett idáig  semmit Michael arról, hogy őt hívtuk fel?

Válaszomat nem sokkal később meg is kaptam, még hamarabb is, mint vártam volna. Egyedül álltam Abby szobája előtt, figyelve, hogy a kislányom mellkasa egyenletesen mozog fel-le, amikor odalépett mellém valaki.

- Emily - suttogta halkan a nevemet Michael -, volna egy perced számomra?

Némán bólintottam és hagytam, hogy a kórház egy csendesebb, kihaltabb részére vezessen. Amikor helyet foglaltunk, rögtön beszélni kezdett.

- Az elmúlt két hétben, amíg bent voltam Abigail mellett, volt időm gondolkodni, így szöget ütött a fejemben egy kérdés. Mondd csak, miért engem kerestél meg?


- É-én... Hát, izé, tudtam, hogy szeretsz segíteni a gyerekeken - hebegtem, mert nagyon nem akartam, hogy megtudja az igazságot.


- Ez olyan, mintha csak a pénzemre és befolyásomra lenne szükséged - morfondírozott magában. Ettől a kijelentéstől felforrt az agyvizem. Mégis minek néz ő engem, valami elcseszett groupienak?!


- Ha tudom, hogy ilyet nézel ki belőlem, sosem kezdek veled - vetettem oda foghegyről. Abban a percben, amint kimondtam ezt a mondatot, mindketten megmerevedtünk. Michael szemében értetlenség csillant, míg én határozott félelmet éreztem.


- Tessék? Ne haragudj, hogy mondod? - tette fel a kérdéseket. Hirtelen indíttatásból kifolyólag tekintetét Abigailre kapta, majd vissza rám. Ezt nagyjából ötször játszotta el, miközben én inkább lehajtottam a fejem, mert éreztem, hogy arcom hirtelen bíborvörös színre vált.


- Azt hiszem, most már értem. Te AZ a bizonyos Emily vagy - szólalt meg egy kis idő után. - Akkor Abigail pedig...


- Igen. A lányod.


- Szentséges ég! Van egy tíz éves lányom, és én semmit sem tudtam róla!


- Hiszen annyira egyértelmű, csak rá kell nézni - morogtam morcosan, tekintetem le sem véve a mellettem ülő, a boldogságtól majd' kicsattanó férfiról. Még mindig iszonyatosan jól nézett ki...


Nos, Abbyre visszatérve, a közöttük lévő hasonlóság valóban szembetűnő volt. Hogyha az ember jobban megfigyelte, nagyon szépen látszódtak rajta a Michaeltől örökölt vonások: bár a haja barna volt, mint az enyém, de göndör fürtökben omlott vállára. Mandulavágású, folyékony csokoládé színére emlékeztető szemei és az átlagosnál sötétebb, kreol bőre egy az egyben tükrözték hasonlóságát a sztárhoz. A legnagyobb bizonyíték azonban a vércsoport volt, hiszen nem sok ember mondhatta el magáról, hogy B-s típussal rendelkezik.


- Miért nem szóltál róla?


Nos, ez volt az a kérdés, amit a legkevésbé szerettem volna megkapni.


- Nem tudtam, hogy hogyan reagálnál rá. Azt hittem, elvennéd őt tőlem - vallottam be, mire a férfi nagy szemeket meresztve nézett rám.


- Soha, de tényleg soha nem tennék ilyet egy gyermekkel, főleg nem a sajátommal - jelentette ki, hangjával és kézmozdulataival kihangsúlyozva a "soha" szót.


Egy darabig csak hallgattunk, egyikünk sem szólalt meg, azonban a beálló csend egyáltalán nem volt kínos közöttünk.


- Először el akartam vetetni - suttogtam, mire könnyek gyűltek szemembe, de csak idegesen letöröltem őket kézfejemmel. - Amikor beléptem a klinika ajtaján, már tudtam, hogy nem volt jó ötlet. Végül csak megfordultam és elhagytam a helyet, vállalva a kockázatot, hogy valamikor rájöhetsz, hogy ő a te lányod.


Michael csak nézett, de nem szólt semmit. Tekintetében fájdalommal vegyes együttérzés tükröződött. Mielőtt alkalma lett volna rá, újra megszólaltam.


- Ez most nagyon nem fog tetszeni, de arra kérlek, ne keresd őt. Mivel te híres vagy, a világon mindenhol ismernek, ebből pedig az következik, hogy nagyon könnyen lehetőségük nyílna arra, hogy kiderítsék az igazságot. Én szeretnék Abbynek egy normális, nyugodt életet anélkül, hogy folyamatosan menekülnie kelljen a sajtó, a rajongók és a rosszakarók elől. Ugye, meg tudod érteni?


Néma bólintással jelezte, hogy tisztában van a mondanivalómmal. Habár nekem sem esett jól, hogy ezt kell kérnem tőle, rajta egyenesen szembetűnő volt a fájdalom és lemondás, amit érzett. Megértően megfogtam a kezét, ő pedig halvány mosollyal nézett vissza rám.


- Azért néha írhatsz nekem, az nincs megtiltva.


2020.07.20.