Csokoládé és tenger (FOLYT) #1

~ Sziasztok! ~

Ebben a posztban egy újabb fejezetekre bontott sztorit szeretnék megosztani. Elég bonyolult, több szálon futó cselekménye van, de úgy gondolom, hogy néhány infó azért jól jöhet róla.

Cím: Csokoládé és tenger
Műfaj: romantikus, sötét, néhol hurt-comfort
Szereplők: kitalált karakterek


Miért pont ez?
Egyszer, mikor sétáltam egy buszhoz, hirtelen kipattant a fejemből két teljesen új történet ötlete is, ahol mindkettőben fontos szerepet játszik Michael Jackson is (majd meglátod, miért). Gyorsan felírtam őket a telefonomba, onnan pedig gyorsan körvonalazódott majdnem a teljes sztori a fejemben.


Kinek ajánlom?
Mindenkinek, akik szeretik a romantikus, de csavarokkal és az emberek különbözőségével teli sztorikat, ami néhol eléggé hurt-comfort feelingűvé válhat.


Üdv,
Barbi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. fejezet
Los Angeles, California, 2019. január 28.

Sötét, nyirkos reggelre ébredt a város. Az ember arra számítana, hogy ilyen korai órákban egy lélek sem tűnik fel, ennek ellenére Los Angeles utcái majdnem tömve voltak. Az emberek sietve haladtak úticéljuk irányába, nem törődve a másikkal, majd’ fellökve egymást. Egy negyven év körüli nő üres kosarát sebesen lóbálva, majdnem futva közelített a már tömött piac felé: látszott rajta, hogy igyekszik minél frissebb és jobb alapanyagot beszerezni az aznapi ebédhez. Egy taxis ráérősen, autójának támaszkodva figyelte a távolodó alakot, miközben igyekezett vigyorát egy épphogy megkezdett, de már félig elszívott cigarettával eltakarni. Nyilvánvaló volt, hogy jól szórakozik a nőn és a többi loholó emberen, hiszen ő egész nap mást sem csinál, csak várakozik és fuvarozza a hozzá forduló embereket.

Az egyik háztömb felől sietősen lépkedő nőalak jelent meg és indult tovább a közeli villamos megállójába. A város lakói számára elég különös jelenség volt, tekintve, hogy öltözéke egy csinos, de vékony anyagú farmerből, egy hozzáillő, fehér blúzból, egy fekete bőrdzsekiből és egy drága, fekete-fehér, DC márkájú deszkás cipőből állt. Összességében nem lett volna furcsa, ha nem mínusz öt fokban járkál tavaszi ruhákban – márpedig aznap határozottan ezen érték körül mozgott a hőmérséklet.

Linda Marja Penttinen jól tudta, hogy az itt született – köznyelvi kifejezéssel élve vérbeli - amerikaiak mindig is különcnek fogják őt találni, de soha nem érezte magát másnak vagy rosszabbnak emiatt. Tudta, hogy ahonnan ő jött, ott farkastörvények uralkodnak: vagy bírod a hideget és a könyörtelen fagyot, vagy meghalsz. Kegyetlenül hangzik, de a finnek már hozzászoktak országuk viszontagságaihoz. Lindának a téli hideg és sötétség voltak a főbb indokai, amiért előéletét sutba dobva úgy döntött, Los Angelesbe költözik. Az Egyesült Államokban, főleg ebben a városban ezen hónap napjain sohasem kellett a házba bezárva lennie. Nem kellett attól tartania, hogy egyszer lemegy a nap, legközelebb pedig majd két teljes hónap múlva kel fel újra. Nem kellett elviselnie a zord, embert próbáló időjárást sem: noha bizonyos időközönként Los Angeles is tartogatott némi meglepetést, itt legalább nem kellett több réteg ruhát felvennie ahhoz, hogy ne fagyjon halálra. Talán pont emiatt lehetséges az, hogy jelenlegi öltözékében cseppet sem fázik, sőt, az emberek megnézik és néha meg is jegyzik, hogy nincs eléggé felöltözve, le fogja gyűrni őt valami nyavalya. Linda már rég megtanulta elengedni a füle mellett ezeket a megjegyzéseket – különben is, jelenleg van az öltözékénél égetőbb problémája is.

A nő a villamosról leszállva szélsebesen vágott át a hosszú utca túloldalára, majd sietős léptekkel folytatta útját munkahelye felé. Nagyjából húsz perc elteltével és jó néhány kilométer után hirtelen lelassított, kifújta az eddig bent tartott levegőt, miközben belépett a helyi hírlap, az LA News hatalmas épületkomplexumába. A folyosón mosolyogva üdvözölte először a recepciós pult mögött üldögélő Bent, majd az irodába lépve munkatársait is. Bármilyen jókedvűnek is tűnt, ez csak a látszat volt; azt azonban sosem gondolta volna, hogy egyszer meg fogja magát játszani a többiek előtt.

Riporterként nagyon sok olyan dolgot is meg kellett tennie, amihez nagyon nem fűlött a foga. Ilyenkor általában sutba dobta lelkiismeretét, félretette önérzetességét, követve főnöke, Robert utasításait. A legutóbbi alkalommal a férfi arra utasította, hogy próbáljon meg információt szerezni az egyik helyi bűnszervezet tevékenységeivel kapcsolatban, akiket – felettébb stílusosan – csak Végzetként emlegetnek. Linda bármennyire is óvatos volt, ügyelve rá, hogy ne keltse fel a banda figyelmét, de a tagok valahogy mégis gyanút fogtak és figyelni kezdték a nőt, ezalatt pedig két teljes hétig olyan rettegés kerítette hatalmába minden egyes nap, hogy végül eldöntötte, nem csinálja végig a feladatot.

Robert Matthew Lloyd, bár még csak húszas évei végén járt, ha nem is a földkerekség legnagyobb szemétládája volt, de Los Angelesé biztosan. Mogorva, magának való stílusával nem volt elmondható róla, hogy bárki is túlzottan kedvelte volna. Mindezek mellett egy jó cikkért bármelyik dolgozóját kitette volna akármilyen veszélynek, ahogy ezt Linda legutóbbi esete is bizonyította. Miután közölte Roberttel, hogy nem csinálja meg, a férfi tajtékzó dühét rázúdítva, vörös fejjel, ordítva kirúgással fenyegette. Egyelőre sikerült lebeszélni róla, de a nő nem is mert belegondolni, hogy mit fog a következő alkalommal a gonosz férfi kitalálni számára.

Sajnos erre nem kellett nagyon sokat várnia, hogy megtudja. Az ebédszünet kezdete előtt öt perccel Robert belépett az irodájába. Mint mindig, a nő gyomra most is görcsbe rándult, növelve az amúgy sem alacsony szinten lévő feszültségét, vérnyomása pedig az egekbe szökött. Linda már a férfi nézéséből tudta, hogy új, az eddigieknél is kényelmetlenebb munkát akar rásózni, ezért már gondolatban azon volt, hogy találjon magának egy szimpatikus helyet az iroda épületétől balra található, kisebb méretű parkban és elássa magát oda.

-          Szia, Linda!
-          Szia, Robert! Miben segíthetek ezen a szép napon? – Linda az arcára erőltetett egy mosolyt, miközben gondolatban már az ötvenedik késszúrást mérte a férfire. Gyűlölte, amikor ezt csinálta, csak húzta az időt ahelyett, hogy elmondta volna, amit akar és végre békén hagyta volna.
-          Volna számodra egy munkám, de nem fog tetszeni. Tudod-e, hogy kinek fejeződött be tegnap a turnéja?
-          Nem hiszem – bökte ki Linda. Hirtelen szörnyű gyanú ébredt benne...
-          Hát Max Jonesnak! Nem fantasztikus? – csapta össze a tenyerét Robert. Arcán megjelent a jól ismert és éppen ennyire gyűlölt számító arckifejezés. – Nos, a feladatod az lenne, hogy szerezz róla valami nagyon botrányos információt, amit…
-          Na, azt már nem, Robert! Te is tudod, hogy én is a rajongói közé tartozom – tiltakozott Linda, de amint kimondta ezt a két mondatot, azonnal meg is bánta: a férfi feje másodpercek alatt a vörös minden árnyalatát felvette, egy perc múlva pedig már magából kikelve ordibált.
-          Ha nem csinálod meg, akkor felőlem most azonnal mehetsz is, amerre látsz! Nekünk nincs szükségünk olyan munkaerőre, aki csak hátráltat minket! Felfoghatnád végre, hogy mi azért vagyunk, hogy szórako…
-          Jó, rendben, megcsinálom, csak hagyd abba az üvöltést!

A férfi olyan gyorsan higgadt le, mintha nem is történt volna semmi. Jókedvűen bólintott, majd intett a nőnek, aztán kisétált az irodájából. Linda a fejét fogva búcsúzott el étvágyától, ugyanis rettegett a rá váró feladattól és annak következményeitől. Jól tudta, hiszen Jones rajongója volt, hogy a férfi nem kifejezetten szereti az újságírókat, riportereket – ez pedig még a szofisztikáltabb kifejezések egyike volt. Legszívesebben elsüllyedt volna szégyenében és kétségbeesésében.

*****

A helyszínen az embertömeg szinte átláthatatlanul egybefüggő volt. Linda látott ott mindenféle embert: kis- és nagytermetűt, időset, fiatalt és középkorút, nőt és férfit, feketét és fehéret egyaránt. Néhányan ugyanolyan fényképezőgépekkel felszerelkezve álltak, mint ő, miközben folyamatosan a színpadra fókuszáltak, nehogy egy fél pillanatról is lemaradjanak. Linda nagyon nem érezte jól magát a tömegben, pláne úgy, hogy Robert taszította őt ide a fenyegetésével.

Tisztában volt vele, hogy nagyon nem állt jól a szénája. Tudta, hogy a múltkori után, ha ezt a melót nem csinálja meg, örökre búcsút mondhat a munkahelyének. Magával a tevékenységgel nem volt problémája, hiszen az újságírás volt az élete: évekig járt egyetemre különböző média- és kommunikációs szakokra, mindezek mellett nagyon szerette is azt, amit csinált. Szerette, hogy az emberek az ő írásait olvassák, mert úgy érezte, hogy azoknak nem célja a lakosság tévútra vezetése. Utálta, ha bármilyen forrásból mások hazugságokat, tévhiteket adagoltak az emberek fejébe, úgymond bogarat ültettek a fülükbe, ami által ők maguk is elhitték azt a sok felesleges fecsegést és badarságot, amiről olvastak, videót néztek vagy hallottak róla a rádióban. Egyszerűen gyűlölte a hazugságot, éppen ezért érezte igazságtalanságnak, amin most keresztül kell mennie.

A teremben elkezdtek halványulni a fények, mire a rajongók őrjöngeni kezdtek, a sajtósok pedig olyan sebességgel kaptak a kamerájuk után, mintha valaki el akarná tőlük lopni azt. Főszereplőnk csak állt és nézte a vörös függönyt, ami fokozatosan húzódott szét, amíg egy feketébe öltözött alak ki nem lépett mögüle: Max Jones. Linda nem hitt a szemének, kővé dermedten bámulta a férfit, aki olyan természetességgel mozgott a színpadon, mintha eleve oda született volna. A mosolya határtalan volt, azonban a nő tudta, hogy ez csak az álca: ezzel próbál védekezni az olyan emberek ellen, mint amilyen ő maga is. A kegyetlen, könyörtelen, alávaló, parazita módon viselkedő sajtósok úgy nyomkodták gépeik exponáló gombját, mintha meg akarnák vele menteni a világot a pusztulástól, de Linda csak állt és bámulta Max Jonest.

Majdnem lemaradt a férfi teljes mondanivalójáról, mire észbe kapott. Még szerencse, hogy előre beállított egy hangfelvevőt, amit az övére csatlakoztatott! Megrázta a fejét, ezzel egyidőben magához tért különös révületéből és fényképezőgépéhez kapott. A pillanat hevében észre sem vette, de legalább húsz-huszonöt képet lőtt a kis masinával.

Amikor a sajtótájékoztató véget ért, Linda az elsők között hagyta el a termet, hiszen tudta, hogy a hömpölygő tömeg nagyon könnyen maga alá sodorná törékeny testét. Mielőtt azonban kiléphetett volna az épületből, az egyik testőr megfogta a karját.

-          Hölgyem, Mr. Jones szeretne találkozni magával.
-          Velem? Ugyan miért? – kérdezte döbbenten a nő, de a nagydarab férfitól nem számíthatott válaszra, ugyanis ő eltökélten vitte a parkoló felé, ahol betuszkolta egy fekete limuzin hátsó ülésére, rázárta az ajtót, majd elindultak Santa Barbara felé.

A nő tökéletesen tisztában volt azzal, hogy hová mennek: Max újdonsült otthonába, ami annak idején Neverland Ranch néven Michael Jackson régi lakhelyéül szolgált, de azóta teljesen átalakították azt. Sem ő, a sajtó pedig végképp nem tudott sokat a területről, hiszen mindkét sztár úgy óvta a magánéletét, hogy még a legkisebb információ se szivároghasson ki belőle. Ugyan Michael halála után napvilágra került néhány fotó a Ranchről, de nem sokáig maradt abban az állapotában, ugyanis Max szinte azonnal lecsapott rá, majd saját igényeinek megfelelően néhány év alatt átalakította. Szegény, ha tudná, hogy mindenki ellene akar áskálódni – tűnődött magában Linda, és előre sajnálta a férfit, hiszen neki is ez volt a feladata. Hiába, a pénz nagy úr tud lenni, ha az embernek nincs meg mindene születésétől kezdve…

Nemsokára meg is érkeztek. A hely hatalmas volt, mindenhol valamiféle érdekességet foglalva magába. Max művészetkedvelő mivoltából kifolyólag saját mozival, színházteremmel és több kiállítással rendelkezett, mindezek mellett a hatalmas terület majdnem minden négyzetcentiméterét zöld, frissen nyírt gyep borította. Linda kedvence a három közül a legnagyobb méretű úszómedence volt, amelynek partján egy, a normálisnál háromszor nagyobb méretű jacuzzi volt megtalálható. A nő szemei tágra nyíltak a csodálkozástól, miközben azon tűnődött, vajon mi mindent nem látott még a hatalmas Ranchből. Le merte volna fogadni, hogy a Max otthonául szolgáló, majdnem tizenegy négyzetkilométeres területen még sok olyan épület van, amit érdemes lenne megnézni, de most nem ezért volt itt.

Meglepve vette észre, hogy a főépületet kívülről nem építették át, ugyanúgy hagyták, ahogy Jackson tulajdonaként volt egykor számon tartva. Amikor Linda belépett a házba, mosolyogva konstatálta, hogy a belső elrendezés is javarészt ugyanaz maradt. Tudta, hogy ez így lesz, mivel rajongóként jól ismerte Max szokásait – ezért nem volt kétsége afelől, hogy a férfi megőrzi nagy kedvencének eredeti bútorait és stílusát.

-          Kisasszony, kérem, kövessen!

A hatalmas izmokkal rendelkező testőr a három közül a legközelebbi szobába nyitott be, majd betessékelte a hölgyet és becsukta maga mögött az ajtót. Linda egy darabig csak állt és bámulta a szoba berendezését, de amikor senki nem jött, bátorkodott elindulni és feltérképezni az óriási helyiséget. Lassan, óvatosan végigsimított a kandalló párkányán lévő aranyozott, kisméretű szobrokon, a kiugró, durva köveken.

-          Ugye, milyen szép? Ezért is hagytam meg őket, miután enyém lett a hely – hangzott fel egy férfi kellemes baritonja a nő háta mögül, aki meglepetten megpördült a tengelye körül. Max Jones sétált felé, kezét lazán a háta mögött átkulcsolva.

A férfi ránézésre harminc éves lehetett. Sötétbarna, már-már fekete szemeiben érdeklődés és valami más érzelem is tükröződött, de Linda képtelen volt rájönni, hogy mi az. Az egyetlen dolog, ami sokkos állapotában eljutott az agyáig, a férfi hús-vér valója volt. Max sokkal magasabb volt, mint ahogy a fotókon látszott. Noha a finn nő sem volt éppen alacsony a maga kis száznyolcvan centiméteres magasságával, Max simán verte a százkilencvenet. Tekintélyt parancsoló alakja, hátratett kezei, komótos, lassú léptei mind egyfajta dominanciát sugalltak, jelezve, hogy ezt a helyzetet is a sztár uralja. Linda ösztönösen kicsit összébb húzta magát egy pillanatra, pár perccel később azonban méltó vetélytársként állt a férfi elé.

-          Miért hozatott ide?
-          Nos – kezdett bele Jones a mondandójába nagyot sóhajtva -, van egy ajánlatom. Szögezzük le, hogy nem unalomból hozattam önt ide… vagyis, ami azt illeti, valamilyen szinten mégis így történt, de ez lényegtelen. Szóval, azt szeretném kérni öntől, hogy két hétig legyen a vendégem itt, Sycamore Valleyben.
-          Mégis mi oka lenne engem vendégül látni két hétig a saját otthonában? – Linda álla szinte koppant a kemény parkettán, annyira megdöbbent azon, amit hallott.
-          Nézze, én és a média nem vagyunk különösebben jó viszonyban, különösen azután, amit MJ-vel tettek. A mai sajtótájékoztatón nagyon meglepődtem, amikor észrevettem, hogy maga csak áll és néz, mintha semmi különös nem történt volna, miközben a többi riporter egymás hegyén-hátán nyomakodott előre egy minél közelebbről készült, jól eladható fotóért. Úgy látom, maga különleges, egy kicsit kilóg a sorból. Felkeltette az érdeklődésemet, ezért úgy döntöttem, hogy meghívom ide, sőt, meg akartam hívni ide… és én mindig megkapom azt, amit akarok.

Az utolsó mondat hallatán a nő gerincén végigfutott egyfajta kellemes borzongás. Ez a magasfokú önbizalom egyszerre inspirálta és megfélemlítette, valamint arra sarkallta, hogy csodálatot érezzen a férfi iránt. Holott tudta, hogy Max szívéből gyűlöli az újságírókat, mégis belement a dologba.

Az igazat megvallva maga sem tudta, mire számítson: már eleve a férfi indíttatását sem értette. Miért akarja, hogy két hétig össze legyenek zárva, miközben a sajtó folyamatosan a nyomában van, szinte élni sem hagyja? A nő fejében furcsa gyanú ébredt, de úgy döntött, elhessegeti a kósza gondolatot. Eldöntötte, hogy kap az alkalmon és elfogadja az ajánlatot – már csak a részletek megbeszélése volt hátra.

2020.03.30.